Routes in de regio

Onze Routes in de regio

Onze routes variëren van 150 tot 350 km. Wij hebben deze voor onze gasten digitaal, zodat zij die in hun Garmin of TomTom kunt overzetten. Onze gasten bepalen zelf welke tocht ze rijden en hoelaat zij vertrekken. Door de mooie ligging kunnen zij ook kennis maken met de Lot, Dordogne en Cantal. Dankzij de mooie vergezichten, de vele kastelen, de gorges, de mooie stuurwegen, en niet te vergeten de historie in deze mooie streek, is het altijd genieten.

Quad en off-road rijden

Vanaf het motorseizoen 2019, kunt u bij motorhotel Motovacances La Bonne Vie ook terecht voor quad en off-road rijden. Wij werken samen met Cédric, die is gespecialiseerd op dit terrein. U rijd 100% off-road en 100% natuur. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, vermeld dit dan bij uw reservering. Wij maken dan voor u een vrijblijvende offerte. Minimaal aantal deelnemers 2 personen. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Wij zullen een aantal routes voor onze gasten uitlichten.

1 Sarlat de Canéda: Sarlat is de hoofdstad van de Périgord Noir. De stad ontstond rond de 9e eeuw om een klooster. De stad ligt in een dal tussen de rivieren de Dordogne en de Vézère. Op dit moment is Sarlat samen met Carcasonne een van de mooiste voorbeelden van de bouwstijlen in de vroege en late middeleeuwen. Als je Motovacances La Bonne Vie bezoekt, mag je Sarlat niet missen!
2 Rocamadour: Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenpateau en onderdeel van Causses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerpad kan men het heiligdom bereiken, met een reeks van kapellen met fresco’s en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.
3 Oradour sur Glane: Oradour sur Glane is een adembenemend monument van de gruwelijkheden die tijdens de 2e WO zijn gepleegd. Het dorp werd door de SS eenheid verwoest waarna er onder de bewoners een bloedbad werd aangericht. Vlak na de oorlog bezocht De Gaulle Oradour en besloot dat het dorp moest blijven zoals de Duitsers het hadden achtergelaten, en zo is het nog steeds. Wanneer u Motovacances La Bonne Vie bezoekt, mag u Oradour sur Glane niet missen. We kunnen en mogen dit niet vergeten.
4 De terrasroute: Met de terrasroute rijden onze gasten langs mooie idyllische dorpen, het kleine Venetie van Frankrijk en Les Eyzies, dit is de belangrijkste plaats in de Vallée de la Vézère.
5 De watervallen van Gimel: Gimel les Cascades is een bloemrijk dorpje met 675 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de waterval van Gimel, gelegen in het Parc Vuillier. Op deze plek stort het riviertje La Montane zich in drie trappen 143 mtr naar beneden in een bekken dat met de gouffre de l’inferno noemt. De bovenste waterval is 45 mtr hoog en noemt men de grand saut. De middelste is 38 mtr hoog en noemt men de redole. De onderste waterval is 60 mtr hoog en noemt men de queue de cheval.

En zo hebben wij tal van mooie routes met veel bezienswaardigheden voor onze gasten bij Motovacances La Bonne Vie. Het Motorhotel voor gasten die willen motorrijden, zien en beleven.

Ook wanneer onze gasten niet een gehele route willen rijden, hebben wij mooie plaatsen voor hun in de nabije omgeving waar zij heerlijk kunt genieten. Zo kunnen onze gasten heerlijk zwemmen of luieren bij Lac du Causse; Een mooie tocht naar Beaulieu sur Dordogne maken waar zij aan de oever van de Dordogne lekker kunt relaxen en picknicken of een bezoek brengen aan Château le Segur, een pittoresk dorpje waar de tijd heeft stilgestaan.

Kortom: Een mooie (motor)vakantie begint bij Motorhotel Motovacances La Bonne Vie, het bikers motor(t)huis.