Routes in de regio

Onze Routes in de regio

Onze routes variëren van 150 tot 350 km. Wij hebben deze voor onze gasten digitaal, zodat zij die in hun Garmin of TomTom kunt overzetten. Onze gasten bepalen zelf welke tocht ze rijden en hoelaat zij vertrekken. Door de mooie ligging kunnen zij ook kennis maken met de Lot, Dordogne en Cantal. Dankzij de mooie vergezichten, de vele kastelen, de gorges, de mooie stuurwegen, en niet te vergeten de historie in deze mooie streek, is het altijd genieten.

Wij zullen een aantal routes voor onze gasten uitlichten.

1 Sarlat de Canéda: Sarlat is de hoofdstad van de Périgord Noir. De stad ontstond rond de 9e eeuw om een klooster. De stad ligt in een dal tussen de rivieren de Dordogne en de Vézère. Op dit moment is Sarlat samen met Carcasonne een van de mooiste voorbeelden van de bouwstijlen in de vroege en late middeleeuwen. Als je Motovacances La Bonne Vie bezoekt, mag je Sarlat niet missen!
2 Rocamadour: Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenpateau en onderdeel van Causses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerpad kan men het heiligdom bereiken, met een reeks van kapellen met fresco’s en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.
3 Le Mont Bessou: Mont Bessou is het hoogste ount van de Corrèze. Vanuit hier hebt je een schitterd uitzicht over de bergen van de Auvergne.
4 Vallée de Cheylade en Puy Mary: Vallée de Cheylade en Puy Mary liggen in departement Cantal. In tegenstelling tot de Corrèze die bosrijk is, gaat u hier de hoogte in en kunt u genieten van de vele haarspeldbochten.
5 De watervallen van Gimel: Gimel les Cascades is een bloemrijk dorpje met 675 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de waterval van Gimel, gelegen in het Parc Vuillier. Op deze plek stort het riviertje La Montane zich in drie trappen 143 mtr naar beneden in een bekken dat met de gouffre de l’inferno noemt. De bovenste waterval is 45 mtr hoog en noemt men de grand saut. De middelste is 38 mtr hoog en noemt men de redole. De onderste waterval is 60 mtr hoog en noemt men de queue de cheval.

En zo hebben wij tal van mooie routes met veel bezienswaardigheden voor onze gasten bij Motovacances La Bonne Vie.

Ook wanneer onze gasten niet een gehele route willen rijden, hebben wij mooie plaatsen voor hun in de nabije omgeving waar zij heerlijk kunt genieten. Zo kunnen onze gasten heerlijk zwemmen of luieren bij Lac du Causse; Een mooie tocht naar Beaulieu sur Dordogne maken waar zij aan de oever van de Dordogne lekker kunt relaxen en picknicken of een bezoek brengen aan Ségur le Chateau, een pittoresk dorpje waar de tijd heeft stilgestaan.

Kortom: Een Motor Retraite vakantie begint bij Motovacances La Bonne Vie ‘De Abdij’!